Het Grote Geheim Achter Angst | de Reis van de Held

Het Grote Geheim Achter Angst

Jij bent verdomme geweldig!
March 19, 2015
Grootsheid bestaat in jou!
April 2, 2015
Alle artikelen tonen

Het Grote Geheim Achter Angst

Elke dag kun je er voor kiezen om moedig te zijn. Maar om die keuze te maken is er nog één ingrediënt noodzakelijk, namelijk angst. Zonder angst kun je niet moedig zijn. Ik heb het niet over de angst om een brandend huis in te rennen om een kind te redden maar ik heb het over de angst die je hebt om te laten zien wie je werkelijk bent, waar je in gelooft en waar je voor staat. Laten zien waar je gepassioneerd over bent en waarom. Iets wat je enorm raakt en je daardoor tevens kwetsbaar maakt. Ik kan het niet uitleggen maar hoe meer je ergens om geeft des te lastiger wordt het om andere mensen daar over te vertellen.

amvy_day6-219.CR2
‘You will never do anything as hard as staring someone straight in the eye and telling them the truth’ – A Most Violent Year


Sinds ik De Reis van de Held heb ontdekt word ik regelmatig geconfronteerd met angst. Niet alleen heb ik er inmiddels veel over gelezen maar ik kom het ook steeds weer bij mezelf tegen. Elke week heb ik weer van die angstige gedachtes, zoals:

 • Ik ben bang dat mijn blog niet goed genoeg is want ik zie andere verhalen voorbij komen die veel beter geschreven zijn

 • Ik ben bang dat ik niet goed genoeg ben om een Storycoach te zijn

 • Ik ben bang dat ik ongekwalificeerd ben om iemand advies te geven

 • Ik ben bang om voor een grote groep een lezing te geven over De Reis van de Held

 • Ik ben bang om me kwetsbaar op te stellen

Het lijkt soms wel of er nog een taboe op angst zit. We praten er niet graag over en als het even kan gaan we angstige situaties uit de weg. We proberen door het leven te komen zonder al te veel angstige momenten. Wat als dat nou eens de grootste belemmering is om het leven van je dromen te creëren? Zou je dan niet liever alles willen weten over angst? Wat het betekent, waarom je het ervaart, welke signalen het afgeeft, hoe je er mee om kunt gaan en het zelfs verslaan! Dat is in ieder geval de reden waarom ik er zoveel over lees. Ik wil angst verslaan! Ik wil moedig zijn! Ik heb een droom en die wil ik verwezenlijken. En het enige dat in de weg staat is de angst om te falen. Ik heb inmiddels een aantal dingen ontdekt over angst en moedig zijn, namelijk:

 • Moedig zijn is een keuze, niet een gevoel

 • Angst hebben is niet falen, angstig blijven wel

la_ca_1125_most_violent_year
‘When it feels scary to jump, that’s exactly when you jump, otherwise you end up staying in the same place your whole life’ – A Most Violent Year

Moedig zijn betekent dus actie ondernemen ook al ben je er bang voor. Maar er is nog iets geks aan de hand. Want op het moment dat je besloten hebt om tot actie over te gaan begint jouw innerlijke stemmetje een nieuw verhaal te vertellen. Hij gaat dan dingen zeggen zoals:

 • Maak niet zoveel promotie voor jezelf

 • Val mensen niet lastig met de dingen die jij gecreëerd hebt

 • Het boeit mensen niet waar jij over schrijft

 • Wat als mensen je uitlachen om wat jij doet?

 • Wat als ze het niet mooi vinden wat jij hebt gemaakt?

Dus blijven briljante boeken op een laptop om nooit gepubliceerd te worden, muziek wordt nooit uitgebracht om van te genieten, schilderijen worden nooit tentoongesteld om te bewonderen, en sprekers delen hun inspirerende verhalen niet. Dromen die een stille dood sterven.

Laat jou dat niet gebeuren! Ontdek wat jou zo bijzonder maakt en creëer de wereld van je dromen! Ook jij hebt een bijzonder verhaal, wachtend om verteld te worden! Laat angst niet jouw vijand zijn maar je grootste vriend. Angst is een teken dat je juist op het goede pad zit, dat je bezig bent met iets dat jou raakt en dat je alleen op je eigen kracht dient te vertrouwen.

a-most-violent-year-4
‘The result is never in question, just the path you take to get there’ – A Most Violent Year

 

Opt In Image