Grootsheid bestaat in jou! | de Reis van de Held

Grootsheid bestaat in jou!

Hoe vaak sta je stil bij wat andere over jou denken? Wanneer vertel je niet wat je denkt uit angst om raar te klinken of bang te zijn dat je het mis hebt? Hoe zit het met de keren dat je indruk op iemand wilde maken? Bijvoorbeeld je baas, je collega of iemand in je naaste omgeving.

Elke keer als jij jezelf tegenhoudt uit die angst ben je niet wie je werkelijk bent. Je verdringt je ware ik.

Om je grootsheid te laten ontwaken is het nodig om dingen te doen die oncomfortabel voelen en te vertrouwen op je innerlijke ik en daar een connectie mee te maken. Het meest eenvoudige is om te zeggen wat je werkelijk denkt en voelt. Denk goed na wat écht belangrijk voor jou is en blijf daar bij.

Als je grootsheid in jou wilt laten ontwaken begin dan met opzettelijk datgene te zeggen wat je écht denkt en voelt. Gooi die filter weg en neem het risico om het verkeerde te zeggen, neem het risico dat mensen om je moeten lachen. Durf jezelf te zijn en durf fouten te maken!

normal

Je kunt zo groot en klein beginnen als je wilt, zolang je er maar mee begint om dit een onderdeel van je nieuwe ‘ik’ te laten zijn. Je begint een connectie te maken met de geweldige persoon die je bent met je eigen meningen en waardes.

Teveel rekening houden met wat andere mensen van je denken is één van de grootste dingen waar mensen spijt van hebben als ze op sterven liggen. Er zijn in totaal 5 dingen waar men het meeste spijt van heeft en die vertel ik je graag in een volgende blog.

the less you think

Welk idee of gedachte heb je nog nooit met iemand gedeeld uit angst om uitgelachen te worden?

Opt In Image