Hoe zet je angst om naar een magisch moment! | de Reis van de Held

Hoe zet je angst om naar een magisch moment!

Vorige week was ik op het eerste Spirit Business Event in Nederland. Wat een mooie en bijzondere ervaring! Een 2 daagse bijeenkomst voor mensen die ondernemen vanuit hun hart. Ik heb nog nooit zoveel mooie en inspirerende mensen ontmoet als tijdens deze bijeenkomst en ik was één van de sprekers! Aangezien het de eerste keer was dat ik voor zo’n grote groep mensen mijn verhaal ging delen was dit een erg spannend moment voor mij! Om heel eerlijk te zijn is spreken voor een grote groep altijd al een angst van mij geweest.

Het is niet makkelijk om je open en kwetsbaar op te stellen en te laten zien wie je werkelijk bent en waar je in gelooft, zeker niet op een podium tijdens een uitverkocht evenement. (Mijn verhaal is overigens opgenomen en ik zal dit later nog met je delen.)

Tijdens mijn lezing heb ik onder andere gesproken over angst en hoe dit je tegenhoudt om de persoon te zijn die je diep van binnen wilt zijn. Angst komt vaak vermomd in verschillende gedaantes:

– Bang zijn om uit te komen voor een mening of gedachte die afwijkt van je omgeving.
– Bang zijn om niet geaccepteerd te worden binnen een groep.
– Denken dat je niet goed genoeg bent.
– Bang zijn om te falen.
– Wat zullen anderen van je denken.
– Angst voor verandering in je leven.

Al die gedachten leiden maar naar één ding: Jij die niet bent wie je moet zijn! En ik weet dat jij diep van binnen ook voelt dat er nog ‘iets’ moet komen in jouw leven. Het voelt aan alsof je nog een belangrijke rol te spelen hebt in een ongeschreven verhaal. Een verhaal waarin jij helemaal kunt zijn wie je werkelijk bent en kunt stralen! Ik kan je vertellen dat die rol op jou ligt te wachten aan de andere kant van die angst. Ik beloof je dat er iets magisch op je ligt te wachten zodra jij besluit om de dingen te gaan doen waar jij bang voor bent.

Kijk maar eens naar onderstaand filmpje…

 

Opt In Image