Vandaag begint jouw magische Reis… | de Reis van de Held

Vandaag begint jouw magische Reis…

Lang geleden zag ik bij een goede vriend een poster aan de muur hangen. Op die poster stond de volgende tekst ‘The choices we make – not the chances we take – determine our destiny’. Op de één of andere manier is die zin altijd bij me gebleven. Keuzes maken: voor de één heel makkelijk en voor een ander wat moeilijker. Helaas val ik in die laatste categorie. Misschien komt dat ook omdat ik een Weegschaal ben maar dat is hoe het is. That’s the deck I’ve been dealt.

En ik heb me altijd laten verleiden tot het maken van veilige keuzes. Keuzes die leiden naar een comfortabel en veilig leven. En nu ik dat comfortabele leven heb opgebouwd kom ik erachter dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Een volgende stap in de Reis van de Held. Het grappige is dat ook ik aan het wachten was op het perfecte moment om die volgende keuze te maken. Meer zelfvertrouwen, een grotere financiële buffer, een bevestiging van mijn omgeving. Maar ik besef me nu dat dit allemaal smoesjes zijn om maar niet die volgende stap te zetten. Ja, het is waar: angst houdt je tegen om de persoon te zijn die je eigenlijk die van binnen wilt zijn. Maar angst is niet echt. Angst is een negatief geladen verhaal over een mogelijke toekomst uitgaande van een ‘worst case’ scenario. Als ik met die gedachte door het leven moet gaan dan probeer ik helemaal niks nieuws meer. En dat lijkt me verschrikkelijk saai! Stel je eens voor dat de rest van je leven eruit zou zien zoals dat nu is! Elke dag hetzelfde werk, dezelfde mensen, hetzelfde eten, dezelfde routine. Same shit different day! Sounds like a fuckin’ nightmare to me! Zo ongelooflijk saai! Om eerlijk te zijn vind ik de gedachte aan dat gevoel angstaanjagender dan het confronteren van mijn angsten.

Er zijn twee dingen die ik zeker weet. Het eerste is dat ik dood ga en het tweede is dat ik niet weet wanneer. En de tijd die ik heb wil ik vullen met zoveel mogelijk nieuwe ervaringen. En door nieuwe dingen te proberen heb ik de kans om geweldige dingen te ontdekken. En ja, ik loop ook het risico om minder leuke dingen mee te maken maar is dat niet de manier om te groeien en erachter te komen wie je werkelijk bent en wat je hier komt doen?

En ben eens eerlijk, eigenlijk is het best wel spannend om naar de rand van je comfortzone te lopen en in de arena van kwetsbaarheid te springen. Want dat is waar de magische reis begint.

Dus als je – net als mij – het gevoel hebt dat je een lastige keuze moet maken en je wordt gehinderd door allerlei bull shit verhalen die je tegen jezelf verteld over waarom je dat niet moet doen, pak dan mijn hand en dan springen we samen.

Opt In Image