Wat is jouw helden verhaal? | de Reis van de Held

Wat is jouw helden verhaal?

Afgelopen week was ik op het Sprit Business Event in Hilversum. Gedurende twee dagen was ik omringd met zo’n 300 inspirerende, ondernemende vrouwen en 10 mannen. Het was de tweede keer dat dit evenement plaatsvond en om heel eerlijk te zijn had ik deze keer wat meer mannen verwacht.

Je zou denken dat het als man vreemd aanvoelt om tussen zoveel vrouwen te zijn. Maar eigenlijk voelt het juist heel vertrouwd aan. Het is alsof je in een bad stapt terwijl jij er het water niet in gedaan hebt. Eerst ga je voorzichtig met je hand door het water en voel je met je grote teen hoe de temperatuur is. Dan stap je met het ene been langzaam in bad en voorzichtig laat je jezelf in het water glijden totdat je helemaal ontspannen ligt. Je sluit je ogen en denkt bij jezelf: “Damn, this feels good!”

Gedurende twee dagen was ik volkomen ontspannen en kon ik genieten van de inspirerende en vaak ontroerende gesprekken met andere mensen. Maar ook de verhalen die werden gedeeld op het podium zorgde regelmatig voor een lach en een traan. We werden getrakteerd op diverse muzikale optredens die telkens weer de gevoelige snaar raakte.

Wat maakte deze mensen allemaal zo bijzonder dat zij hun verhaal of liedje op het podium wilde delen? Wat is het geheim van het overbrengen van een emotie waar je andere mee raakt? Waar je andere mee inspireert en ze achter wilt laten met een gevoel dat er voor zorgt dat ook zij de dingen gaan doen die hun inspireert. Want volgens mij is dat waar het om gaat: het creëren van een emotionele ervaring dat andere gelukkig laat voelen.

De ingrediënten van dat recept bestaan uit jezelf open en kwetsbaar opstellen en daar is moed voor nodig.  Daarvoor zal je contact moeten maken met de held en heldin in jezelf. Er gebeurt iets bijzonders als jij jezelf helemaal durft te laten zien wie je werkelijk bent. Want pas dan wordt jouw talent zichtbaar en komt je passie naar boven. Die twee elementen samen vormen jouw verhaal waarmee jij andere kunt beroeren.

Wat is jouw helden verhaal?

courage story

Opt In Image