Het leven is als een kaartspel… | de Reis van de Held

Het leven is als een kaartspel…

Het einde van 2015 is al weer in zicht. Het jaar van de vele veranderingen. Nieuwe reisgenoten, vriendschappen, uitdagingen. Angsten overwonnen. Helderheid gekregen maar ook nieuwe ingrediënten die het speelveld groter maken. Meer mogelijkheden. Meer om uit te kiezen. Een spannend verhaal. Een magisch verhaal!

Dat doet me denken aan een wijze spreuk die ik lang geleden ergens las en die steeds weer naar boven komt.

`Het leven is als een kaartspel, het gaat er niet om wat je krijgt maar hoe je uitspeelt dat wat je gegeven is`.

Wat is het precies, dat wat je gegeven is? En door wie? Het verhaal dat tegen je verteld wordt over wie je bent (of hoort te zijn) hoeft niet perse bij je te passen. Als je opgroeit krijg je een verhaal te horen over wat ‘normaal’ is en over de rol die je moet spelen. Dat neem je dan voor waar aan. Maar dat verhaal is niet jouw verhaal. Dat is het verhaal van je opvoeding, je opleiding en de mensen in je omgeving. Maar er breekt ook een tijd aan dat de echte jou naar boven komt en de behoefte heeft om zijn verhaal te vertellen.

Voor 2016 wens ik je de inspiratie en de moed om jouw ware verhaal te ontdekken. Want welk verhaal is echt de moeite waard om voor te leven?

Much love,
signature_marcel

 

Opt In Image