Do you want to be Fuckin’ Awesome? | de Reis van de Held

Do you want to be Fuckin’ Awesome?

Het leven is als een kaartspel…
December 24, 2015
Wat is jouw grote passie?
January 29, 2016
Alle artikelen tonen

Do you want to be Fuckin’ Awesome?

Eigenlijk heb ik best wel een goed leven. Voor zover ik weet ben ik gezond, ik heb een goede relatie met een geweldige vrouw, een mooi huis, een goedlopend bedrijf en voldoende geld en de vrijheid om de dingen te doen die ik wil doen. Alle ingrediënten voor een goed leven, nietwaar?

Maar toch is het geen “Fuckin Awesome” (FA) leven. Als mijn leven nu zou eindigen en je zou aan mij vragen hoe mijn leven is geweest dan is het antwoord “goed”. Niet FA maar “goed”. En om heel eerlijk te zijn vind ik “goed” niet goed genoeg. Als we maar één leven hebben dan wil je daar iets bijzonders van maken, toch? En “goed” past daar op de één of andere manier niet bij. Stel je voor dat je straks dood gaat en je bij de hemelpoort opgewacht wordt door iemand. En die vraagt aan jou “en….hoe was het?” En jij zegt dan vervolgens “mwah, was wel goed.” Is niet echt wat je wilt zeggen, toch? Zou je die vraag niet liever willen beantwoorden met “dude, that was fuckin’ awesome! Can I go back?”

Dus wat kun je doen om je leven wel FA te maken?

Het afgelopen jaar zijn er veel momenten geweest waar ik mij FA heb gevoeld. De hoogtepunten waren :

 • M’n eerste lezing tijdens het Spirit Business Event waarbij ik eindigde door op het podium te gaan dansen en de hele zaal mee kreeg.
 • M’n lezing tijdens het TedX Live Speakers Battle.
 • M’n Facebook ‘sing a song’ challenge waar heel veel mensen gehoor aan hebben gegeven en mij ontzettend geraakt hebben met hun moed.
 • M’n eerste coaching gesprekken
 • De diverse verhalen die ik gepubliceerd heb
 • En als afsluiter m’n Held in Geld challenge die vandaag van start gaat.

Terugkijkend kan ik zeggen dat al die FA moments één ding met elkaar gemeen hebben: Altijd was er een stemmetje in mij dat zei:

 • Jij bent niet goed genoeg!
 • Wie zit er nou op jou te wachten?
 • Doe eens ff normaal, gast!
 • Anderen zijn veel beter in wat jij wilt doen!
 • Waarom zouden mensen jou geld gaan betalen voor deze dingen?

Ik geloof dat op het speelveld van FA er andere spelregels gelden dan in de “normale” wereld. Het is precies het omgekeerde dan je gewend bent en waar je je prettig bij voelt. Angst, twijfel en onzekerheid zijn niet jouw vijand maar je vriend! Als je voelt dat deze emoties je tegenhouden dan is dat een teken dat je op het goede pad bent om iets van FA in jezelf te gaan ontdekken!

De pest is alleen dat er teveel “normale” mensen rond lopen die – met de beste bedoelingen – jou willen weerhouden om FA te zijn! Dat zijn vaak de mensen voor wie “goed” goed genoeg is. En dat is prima! We hebben mazzel dat we in een land wonen waar we zelf kunnen kiezen wie we zijn en wat we willen doen met ons leven! En alleen dat is al – je raadt het al – FA!

Maar FA betekent niet dat je zomaar ergens in hoeft te springen en alle schepen achter je moet verbranden. Het betekent niet dat je ontslag neemt om schapenherder te worden in Nieuw Zeeland, hoe verleidelijk dat ook klinkt. FA betekent dat je gaat kijken naar wat JIJ werkelijk wilt. Niet wat anderen van jou verwachten of wat “normaal” is maar gewoon datgene wat jij graag zou willen doen als geld of angst geen obstakel zou zijn.

Eigenlijk zou je dankbaar moeten zijn als je al zover bent gekomen dat je een obstakel hebt ontdekt dat jouw droomleven in de weg zit. Want dat betekent dat je al iets op het spoor bent wat ingrediënten bevat van dat droomleven. Volg dat spoor, ben nieuwsgierig, ben hongerig en ben vooral niet normaal!

Much love,

signature_marcel

normal quote

Opt In Image