Ayahuasca – De Reis van je leven! | de Reis van de Held

Ayahuasca – De Reis van je leven!

Wat is jouw grote passie?
January 29, 2016
Magic moments met vallende kwartjes
March 25, 2016
Alle artikelen tonen

Ayahuasca – De Reis van je leven!

Afgelopen zaterdag heb ik voor de eerste keer in m’n leven deelgenomen aan een Ayahuasca ceremonie. Samen met mijn vouw en 9 andere mocht ik deelnemen aan een Reis die je leven verandert.

Ik weet dat de Reis voor iedereen een verschillende ervaring oplevert dus ik beperk me hier tot wat ik meegemaakt heb.

Ayahuasca is een drankje afkomstig uit Zuid Amerika en bevat het stofje DMT. Dit stofje zorgt ervoor dat je ziel losgekoppeld wordt van je lichaam en dat je een Reis maakt naar de plaats waar je ziel van afkomstig is. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit kunnen ervaren alsof je in de Hemel bent (en misschien ben je dat ook wel). Sommige ervaren het als een zeer verhoogde staat van bewustzijn. Ik heb het ervaren als een bezoek aan de Bron van Oneindige Wijsheid. Met Ayahuasca krijg je de sleutel die toegang biedt tot die bron en ga je het gesprek aan met je hogere ik. Je ziel. Dat is de Reis. En tijdens die Reis krijg je inzichten over jouw leven. Je ziet waarom je bepaalde overtuigingen hebt gecreëerd, waar ze van afkomstig zijn en hoe ze jou tegen houden. Je ervaart ook dat die overtuigingen je niet langer dienen en dat je ze los kunt laten.  Je herschrijft als het ware je eigen verhaal.

Veel mensen moeten overgeven tijdens zo’n ceremonie, en dat is prima. Tijdens de ceremonie lig je in een grote cirkel op je eigen matrasje en ik kan je vertellen dat er aardig wat ‘gebarft’ word. Gelukkig had ik daar geen last van. Ook hoor je mensen regelmatig huilen om het verdriet wat ze aan het verwerken zijn. Ik had regelmatig gevoelens van compassie voor mijn mede reizigers die het blijkbaar erg zwaar hadden.

Ik heb me tijdens de Reis niet ingehouden met het stellen van vragen. Ik ben helemaal losgegaan, ik wilde alles weten. En het mooie is dat je echt overal antwoorden op krijgt. In heldere taal. Je begrijpt het allemaal. De enige beperking is jouw fantasie.

Maar los van de wijsheid en de inzichten die je krijgt is het ‘daarboven’ één grote speeltuin. Je kunt alles doen wat je wilt en je kunt er alles zijn. Je hoeft het maar te bedenken en het is er. En nog veel meer. Het overtreft je fantasie in alle opzichten. Je komt letterlijk in een andere wereld terecht waar de ‘regels’ van deze wereld niet gelden.

Na de ceremonie krijg je de mogelijkheid om een 2e ronde te doen. De 1e ronde gaf mij alle antwoorden en inzichten die ik nodig had en toen het langzaam begon uit te werken nam een gevoel van intens geluk het van mij over. Ik lag op de matras om me heen te kijken met een big smile en ik was werkelijk zielsgelukkig. Toen ze mij kwamen vragen of ik nog een beetje wilde hebben moest ik even met mezelf overleggen. Ik kwam vrij snel tot de conclusie dat ik  terug wilde naar de ‘speeltuin’ om weer snel deel te nemen aan het grote feest. Het mooie was dat op dat moment mijn vrouw naar me toe liep en bij me kwam liggen. En dat was het kersje op de slagroomtaart. Op dat soort momenten besef je dat liefde werkelijk alles is. Samen in elkaars armen werd de Reis voortgezet.  It doesn’t get any better then this!

Als je dit leest en denkt “yeah, right” of “Marcel has lost it” of “wat een zweverig gedoe” dan nodig ik je uit om eens na te denken waarom je dat denkt. De kans is groot dat het een vooroordeel is dat nergens op is gebaseerd. Geeft niks, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Google het eens, doe je eigen onderzoek en laat je verbazen.

Ik besef me nu ook dat het lastig is om te beschrijven wat ik allemaal mee heb gemaakt en wat ik hierboven beschreven heb is slechts het topje van de ijsberg. Het is hetzelfde als ik zou moeten vertellen hoe het is om verliefd te zijn aan iemand die nog nooit verliefd is geweest. Ik kan het wel proberen maar het komt nooit in de buurt hoe het werkelijk is. Je zult het zelf moeten ervaren om het te weten. En zo is het met Ayahuasca ook. Als je ooit Ayahuasca gedaan hebt dan weet je precies wat ik bedoel.

Ik heb in ieder geval heel veel nieuwe inzichten gekregen en het heeft me laten zien wat echt belangrijk is in mijn leven. En ook de dingen die ik nu los kan laten waarvan ik dacht ze belangrijk waren geeft heel veel rust. En misschien klinkt het als een cliché maar alles wat ik nodig heb is er al, ik zag het alleen niet altijd.

Over clichés en wijsheid gesproken, als je wilt weten waar ze vanaf komen dan kan ik je een Ayahuasca ceremonie van harte aanbevelen.

Op 24 maart geef ik een lezing in Almere over De Reis van de ondernemer en ik geloof dat ik genoeg heb om over te praten 😉

Much love,

signature_marcel