Magic moments met vallende kwartjes | de Reis van de Held

Magic moments met vallende kwartjes

Wat wil jij doen met de tijd die jou gegeven is? Zeg eens eerlijk, is dat een vraag die jij jezelf wel eens stelt? Of leef je min of meer op automatische piloot en zijn je dagen gevuld met ingrediënten die nagenoeg altijd hetzelfde zijn? Work, eat, sleep & repeat. Aangevuld met sociale verplichtingen in de weekenden en af en toe een hoogtepunt in de vorm van een vakantie of weekendje weg. Eigenlijk is de ene week/maand/jaar een kopie van de voorgaande week/maand/jaar. Is dat echt hoe jij je tijd wilt doorbrengen? Een veilig, comfortabel leven is als Michael Jackson: it sounds okay but it’s all fucked up!

Ik wil de persoon in jou aanspreken die verantwoordelijk is voor het avontuur in jouw leven. Misschien ken je hem wel: het is dat kind dat onbezonnen speelde en nergens het gevaar in zag. Het kind dat nieuwsgierig door het leven ging en nieuwe dingen wilde ervaren. Het kind dat vreemde mensen aansprak en hen verwelkomde als nieuwe vrienden. Het kind dat zich niks aantrok van bestaande conventies en regels hoogstens interpreteerde als richtlijnen.

life-playground-quote-text-typography-Favim_com-215255_large

Zo’n 4 jaar geleden kreeg ik mijn wake-up call en besloot ik om de ingrediënten in mijn leven te veranderen. Op dit moment voel ik mij als Alice in Wonderland en rol ik van het ene avontuur naar het andere. Mijn kijk op de wereld is verandert en de enige beperking die ik ervaar is mijn fantasie. Ik verwelkom nieuwe mensen en nieuwe ervaringen in mijn leven en sta open voor nagenoeg alles. Overigens lopen niet alle nieuwe ervaringen even goed af maar meestal kan ik er achteraf hartelijk om lachen.

Eigenlijk wordt ons denken beperkt door de dingen die we weten. We weten immers niet wat we niet weten. En de enige manier om erachter te komen wat we niet weten is door niet te denken maar door te voelen of te ervaren. Ik kan je immers wel proberen te vertellen hoe het is om verliefd te zijn maar mijn woorden zullen nooit de impact hebben van de ervaring zelf, nietwaar? En het creëren van zoveel mogelijk ervaringen zullen bijdragen aan je leerproces waardoor je kader van denken alleen maar groter wordt en daarmee de wereld waarin jij leeft.

Op mijn Reis door Wonderland kwam ik deze week terecht bij Jeroen Kortekaas en Nathalie ’t Jong van Kwartjes. Ik was te gast voor een 2 daagse training in Deventer. Ik wist eigenlijk niet goed wat me te wachten stond en ik had besloten om het allemaal maar over me heen te laten komen.

Er zijn van die dagen in je leven die een onuitwisbare indruk op je maken omdat je uit je normale leven wordt gehaald en meegenomen wordt naar je onderbewustzijn. Nathalie en Jeroen hebben het talent of liever gezegd Het Geschenk om je te beroeren in het diepst van je ziel. Ze nemen je mee op Reis naar je innerlijke zelf en laten jou kennis maken met de beste versie van jezelf en de blokkades die jou verhinderen om dat te zijn. En ik moet eerlijk bekennen dat ik sommige oefeningen tegemoet trad met een ietwat sceptische “yeah, right” houding. Maar “holy shit” wat werd ik verrast! Ik kan je niet precies vertellen hoe Jeroen en Nathalie het doen maar er gebeuren dingen die niet te verklaren zijn en die een hele bijzondere uitwerking op je hebben!

Ik heb al heel wat trainingen, workshops en lezingen bijgewoond en deze heeft voor mij een speciaal plekje gekregen. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een bijzondere ervaring – en vind je Ayahuasca iets te heftig – dan kan ik je deze Kwartjes training van harte aanbevelen!

Geniet van je tijd en bedenk dat het leven een speeltuin is met een houdbaarheidsdatum die steeds dichterbij komt.

Much love,

signature_marcel

 

be the party     party woth the hangover

 

 

Opt In Image